Mousse proteic de ciocolată

Mousse proteic de ciocolată

Mousse proteic de ciocolată – o cremă de ciocolată aerată care poate fi consumată pur și simplu, sau poate fi adăugată în torturi, prăjituri, clătite sau orice alte dulciuri mai vreți să pregătiți. Este un desert proteic ce poate fi servit și ca gustare între mese, nu conține zahăr, este foarte aromat și gustos, pur și simplu se topește în gură.

Se prepară foarte ușor și chiar nu are cum să nu vă iasă. Avem nevoie de un blender sau un robot de bucătărie, sau chiar un mixer vertical. Ciocolata trebuie să aibă concentrație de cacao cât mai mare, minim 80-85%, pentru a obține gustul intens de cacao.

Se poate împărți în două sau chiar patru porții, datorită consistenței este destul de sățios.

Iată cum îl preparăm:

 

INGREDIENTE:

  • 180 g tofu natur;
  • 1 banană coaptă (cam 140 g de pulpă);
  • 60 g ciocolată neagră (95% cacao);
  • 60 ml lapte vegetal;
  • 35 g curmale sau smochine;
  • 10 g cacao;
  • 1 linguriță esență de care preferați;
  • un praf de sare.

 

MOD DE PREPARARE:

1. Mărunțim cubul de tofu și îl amestecăm cu pulpa de la o babană coaptă bine, ciocolata neagră topită, curmalele mărunțite, lapte, cacao, esență (eu am folosit câteva picături de esență de căpșuni) și un vârf de cuțit de sare.

2. Dăm toate ingredientele la blender până se formează o cremă foarte fină și omogenă. Transferăm crema în forme și le ornăm cu felii de fructe, scorțișoară și ciocolată răzuită. Le dăm la frigider pentru minim 2 ore înainte de a le servi.

Poftă bună!

Mousse vegan de ciocolata

 

 

 

Încearcă și:

Ciocolată de casă

Batoane de ciocolată cu orez expandat

Batoane fitness

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *