Brânzică de caju cu cimbru

Brânzică de caju cu cimbru

Încă o brânzică de caju de data aceasta cu cimbru. ????

Este o brânză solidă asemănătoare cu cașcavalul, dacă o întindem pe pâine se întinde ca un unt, iar dacă o punem la cuptor se topește. Are o textură fină și cremoasă, este ideală pentru un platou de aperitive, în sandvisuri sau chiar în paste sau pizza.

 

INGREDIENTE:

  • 75 g caju*;
  • 30 g tahini;
  • 10 ml oțet;
  • 40 ml apă;
  • 2 lingur1 drojdie inactivă**;
  • 1 linguriță muștar dulce;
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie;
  • 1/2 linguriță sare neagră;
  • 1/2 linguriță turmeric;
  • 6 g agar***;
  • cimbru.

* Cumpărați caju la cele mai bune prețuri de pe Dr.Max

** Cumpără Drojdie Inactivă de pe  Vegis.ro

*** Cumperă agar agar de pe Verlin.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Spălăm boabele de caju, le acoperim cu apă călduță în care punem un pic de sare și le lăsăm la hidratat 8 ore. După acest timp strecurăm apa și spălăm din nou boabele.

2. Pentru a amesteca ingredientele vom folosi un robot de bucătărie, sau un blender, sau chiar un mixer vertical. Amestecăm toate ingredientele, înafară de cimbru. Mixăm foarte bine până obținem o cremă fină și omogenă.

3. Transferăm amestecul într-o oală și îl fierbem la foc mic ținând cont de instrucțiunile de la agar. Dăm oala deoparte, adăugăm cam o lingură de cimbru și amestecăm.

4. Turnăm crema într-o formă unsă cu un pic de ulei de cocos. O acoperim și o dăm la frigider pentru minim 1-2 ore. Pentru a o scoate din formă o răsturnăm pe o farfurie intinsă.

Poftă bună!

Cascaval vegan din caju

Branza vegana de caju

 

 

 

Încearcă și:

Brânză de migdale cu oregano

Branza vegetala - de post

Brânză ricotta vegană

Reteta simpla de branza vegana

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *