Brânzică de caju cu cimbru
Încă o brânzică de caju de data aceasta cu cimbru. ????
Este o brânză solidă asemănătoare cu cașcavalul, dacă o întindem pe pâine se întinde ca un unt, iar dacă o punem la cuptor se topește. Are o textură fină și cremoasă, este ideală pentru un platou de aperitive, în sandvisuri sau chiar în paste sau pizza.
INGREDIENTE:
- 75 g caju*;
- 30 g tahini;
- 10 ml oțet;
- 40 ml apă;
- 2 lingur1 drojdie inactivă**;
- 1 linguriță muștar dulce;
- 2-3 linguri zeamă de lămâie;
- 1/2 linguriță sare neagră;
- 1/2 linguriță turmeric;
- 6 g agar***;
- cimbru.
* Cumpărați caju la cele mai bune prețuri de pe Dr.Max
** Cumpără Drojdie Inactivă de pe Vegis.ro
*** Cumperă agar agar de pe Verlin.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Spălăm boabele de caju, le acoperim cu apă călduță în care punem un pic de sare și le lăsăm la hidratat 8 ore. După acest timp strecurăm apa și spălăm din nou boabele.
2. Pentru a amesteca ingredientele vom folosi un robot de bucătărie, sau un blender, sau chiar un mixer vertical. Amestecăm toate ingredientele, înafară de cimbru. Mixăm foarte bine până obținem o cremă fină și omogenă.
3. Transferăm amestecul într-o oală și îl fierbem la foc mic ținând cont de instrucțiunile de la agar. Dăm oala deoparte, adăugăm cam o lingură de cimbru și amestecăm.
4. Turnăm crema într-o formă unsă cu un pic de ulei de cocos. O acoperim și o dăm la frigider pentru minim 1-2 ore. Pentru a o scoate din formă o răsturnăm pe o farfurie intinsă.
Poftă bună!
Încearcă și: