Sărățele vegane/ de post
Sărățele fragede rapide și gustoase, vegane/ de post.
Sărățelele sunt gustări ideale pentru toți membrii familiei, de la mic la mare. De ronțăit la televizor, de mâncat ca și gustare între mese, sau chiar de luat la pachet. Sunt vegane/ de post, sunt proteice, adică chiar țin de foame și sunt foarte gustoase.
Dacă sunteți fani aluaturi sărate trebuie neapărat să le încercați.
INGREDIENTE:
- 250 g făină;
- 360 g tofu natur;
- 30 g ulei de măsline;
- 50 g aquafaba;
- 20 g zeamă de lămâie;
- 4 g drojdie uscată;
- 1/2 linguriță turmeric;
- sare.
MOD DE PREPARARE:
1. Folosim un mixer vertical pentru a amesteca 2 cuburi de tofu cu aquafaba (apa de la năut), zeama de lămâie și sare după gust. Trebuie sa obținem o cremă asemănătoare cu crema de brânză, iar la gust trebuie să semene cu o brânză sărată.
2. Adăugăm și uleiul de măsline, turmericul pentru culoare și drojdia și amestecăm din nou.
3. Începem să punem făina, vă recomand mereu să o treceți prin sită înainte de a o pune în aluaturi, nu pentru ca ar conține impurități ci pentru a o aera. Aluatul va fi mult mai pufos.
4. Formăm un aluat pe care îl frământăm 5-10 minute, îl acoperim și îl lăsăm să se odihnească 20 de minute.
5. Întindem o foaie nu prea subțire, cam de 1 cm și o decupăm ori cu o roată specială pentru sărățele, ori cu un cuțit.
6. Transferăm sărățelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le dăm deasupra cu aquafaba și le presărăm cu susan, chimen sau sare. Le lăsăm să mai crească în tavă 10-15 minute, iar apoi le dăm la cuptor (preîncălzit la 200 grade) pentru aproximativ 12 minute.
Poftă bună!
Încearcă și: