De ce să mâncăm varză de Bruxelles

De ce să mâncăm varză de Bruxelles

Tu când ai mâncat ultima oară varză de Bruxelles?

Varza de Bruxelles este o legumă ce conține o multime de nutrienți. Este săracă în calorii, dar bogată în proteine și fibre.

Mai exact 100 g de varză conține:

  • 3,38 g de proteine,
  • 3,80 g de fibre dietetice,
  • 43 de calorii,
  • 0 grăsimi.

De asemenea, conține cantități semnificative de vitamina K, C, A, B6, E, folați, potasiu, mangan, betacaroten.

Are proprietăți anti-inflamatorii, antioxidante și detoxifiante. Iar studiile au demonstrat că consumul regulat reduce riscul de obezitate, boli cardiovasculare, diabet sau cancer.

Varza de Bruxelles se gătește foarte ușor la cuptor, în tigaie sau se poate adăuga in diverse mâncăruri. Eu prefer să o gătesc la cuptor pentru a nu își pierde prea mulți nutrienți și pentru a nu îi modifica gustul foarte mult. Gătită simplu la cuptor cu un pic de ulei de măsline și câteva condimente varza de Brexelles capătă o textură ușor crocantă și un gust ce combină varza cu miezul de nucă. Este ideală ca și garnitură pentru orice fel principal.

INGREDIENTE:

  • 500 g varză de Bruxelles;
  • 1 lingură ulei de măsline;
  • 1 lingură zeamă de lămâie;
  • usturoi praf;
  • drojdie inactivă;
  • sare.

 

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru a găti vărzicile le curățăm de primul strat de frunze și le decupăm cotorul, le spălăm și le tăiem în două.

2. Punem peste ele ulei de măsline, zeamă de lămâie, cam o lingură de praf de usturoi, o lingură de drojdie inactivă și un pic de sare și amestecăm foarte bine până sunt toate vărzicile acoperite de amestecul de ulei.

3. Le transferăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptor (preîncălzit la 200 de grade) pentru aprox. 20-25 de minute sau până încep să se rumenească.

Poftă bună!

Varză de Bruxelles

 

 

Încearcă și:

Legume la cuptor

Cartofi wedges la cuptor



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *