Cartofi dulci gratinați

Cartofi dulci gratinați

Cartofi dulci gratinați umpluți cu un amestec de linte și sos de roșii, ornați cu sos alb din tahini cu pătrunjel verde.

Pot fi serviți ca și garnitură sau ca atare. Sunt sățioși și foarte gustoși. Gustul dulce al cartofilor se potrivește minunat cu lintea condimentată și sosul de usturoi. Iar dacă nu vă place combinația de gusturi dulce-sărat puteți înlocui cartofii dulci cu cartofi albi.

Din ingredientele de mai jos ies două porții:

 

INGREDIENTE:

  • 2 cartofi dulci mari, sau 4 mai mici,
  • 150 g linte,
  • 250 g suc de roșii,
  • 1 ceapă,
  • 3 căței de usturoi,
  • 1 linguriță de oregano uscat,
  • ½ linguriță paprika,
  • 2 lingurițe tahini,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • Pătrunjel verde,
  • Sare, piper.

* Cumpără linte roșie la cel mai bun preț de pe Vegis.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Curățăm cartofii dulci de coajă, îi tăiem în jumătate și îi crestăm în mijloc cu un cuțit. Îi dăm cu o picătură de ulei de măsline și sare și îi coacem la cuptor (preîncălzit la 200 grade) pentru aproximativ 40 minute.

2. Spălăm lintea și o fierbem în apă cu sare.

3. Tocăm ceapa și 2 căței de usturoi mărunt și îi călim 1-2 minute cu o lingură de ulei de măsline.

4. Adăugăm lintea fiartă și strecurată de apă, sucul de roșii, oregano, paprika, sare și piper după gust și fierbem până scade complet zeama.

5. Separat amestecăm 2 lingurițe de tahini cu zeama de lămâie și un cățel de usturoi dat prin răzătoarea mică. Turnăm câte un pic de apă și amestecăm până obținem un sos gros care nu curge. Adăugăm sare după gust și pătrunjel verde tocat mărunt.

6. Scobim cartofii pe mijloc cu o furculiță fără să scoatem pulpa, mai mult o presăm. Punem deasupra din amestecul de linte pe toată suprafața cartofului, iar apoi sos de tahini.

Poftă bună!

 

 

 

Încearcă și:

Rulouri de dovlecei cu tofu în sos de roșii

Vinete și zucchini umpluți cu tofu

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *