Prăjitură de biscuiți cu fructe

Dacă sunteți în căutarea unei prăjituri cremoase, aromate și ușor de făcut, trebuie să încercați această rețetă. Este o variantă delicioasă a salamului de biscuiți, care nu necesită coacere și nu conține zahăr.
Pentru a prepara prăjitura, puteți alege orice fructe preferați. În rețeta de mai jos, am utilizat portocale și banane, care se combină foarte bine cu ciocolata. Dar puteți folosi și alte fructe, cum ar fi ananas, căpșuni sau orice altceva vă place.
Pentru decor, puteți fi creativi și puteți folosi cacao presărată, ciocolată răzuită, fructe confiate, nuci, alune sau orice altceva aveți la îndemână.
Rețeta este ușor de urmat și va fi un succes la orice ocazie.
INGREDIENTE:
- 300 g biscuiți Petit Beurre;
- 300 ml lapte vegetal;
- 300 g iaurt vegetal;
- 20 g amidon alimentar;
- 10 g unt vegan* sau ulei de cocos;
- 1 banană;
- 2 portocale;
- 30 g curmale/smochine/ stafide;
- 140 g ciocolată neagră;
- 20 g cacao;
- 1 lingură esență rom;
- 1/2 linguriță scorțișoară.
* Cumpără unt vegan Naturli la cel mai bun preț de pe MinuneaNaturii.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Punem biscuiții într-o pungă și îi sfărâmăm.
2. Separat, amestecăm într-o cratiță laptele cu amidonul alimentar și 100 g de ciocolată neagră. O punem să fiarbă la foc mic până se îngroașă ca o budincă.
3. Curățăm o banană cât mai coaptă și o dăm la blender sau o amestecăm cu un mixer vertical împreună cu 30 g de curmale sau smochine sau stafide. Adăugăm amestecul peste ciocolată. Punem și untul (eu am folosit unt Naturli) și amestecăm până se omogenizează.
4. Amestestecăm biscuiții sfărâmați cu portocalele curățate de coajă și tăiate cubulețe și cu budinca de ciocolată. Transferă amestecum într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (am folosit o tavă cu dimensiunile 24×21 cm), îl nivelăm cu o spatulă și îl dăm la frigider.
5. Pentru a face crema amestecăm într-o cratiță iaurtul vegetal cu cacao, ciocolata rămasă (adică 40 g) și esența de rom. O punem să fiarbă la foc mic amestecând des până prinde aceeași textură de budincă.
6. Punem crema peste prăjitură, o nivelăm, iar cu capătul unei furculețe facem un model dintr-un cadăt în altul. O ornăm cu cacao presărată, sau ciocolată răzuită și goji, sau nuci, miez de nucă. O acoperim și o dăm la frigider pentru minim 4 ore, apoi o putem servi.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie:
Negresă cu banane și miez de nucă