Tartă de cartofi cu spanac fără blat

Bucură-te de o experiență culinară deosebită cu tarta de cartofi cu spanac fără blat. Această delicioasă rețetă te va surprinde prin combinația perfect echilibrată de arome și texturi, oferindu-ți o opțiune sănătoasă și plină de gust.
Ușor și simplu de preparat, tarta de cartofi cu spanac fără blat este versatilă și se poate savura în orice moment al zilei. Poți să o servești ca gustare sau ca fel principal al unei mese echilibrate. Îmbină savoarea cremoasă a cartofilor cu gustul aromat al spanacului și vei descoperi o combinație de arome și gust care îți va încânta simțurile.
INGREDIENTE:
- 700 g cartofi;
- 150 g spanac;
- 2-3 cepe verzi;
- 100 g caju;
- 180 g tofu natur;
- 3 căței de usturoi;
- 1 lingură muștar dulce;
- 3 linguri zeamă de lămâie;
- sare – 1/2 linguriță;
- turmeric – 1/2 linguriță;
- drojdie inactivă – 1 lingură;
- roșii cherry;
- sare, piper.
* Cumpărați caju la cele mai bune prețuri de pe Dr.Max
** Cumpără Drojdie Inactivă de pe Vegis.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Spălăm boabele de caju, le acoperim cu apă călduță în care punem un pic de sare și le lăsăm la hidratat minim 2 ore. După acest timp strecurăm apa și spălăm din nou boabele.
2. Curățăm cartofii de coajă, îi tăiem cuburi și îi fierbem cu apă cu sare. Vom avea grijă să nu fierbem cartofii foarte bine, ci să îi lăsăm puțin tari pentru a nu se sfărâma.
3. Tocăm mărunt 2-3 cepe verzi cu tot cu codițe și cei trei căței de ustoroi și îi călim 1 minut cu o lingură de ulei de măsline. Adăugăm frunzele de spanac spălate și tocate, sare și piper după gust. Gătim la foc mic câteva minute.
4. Folosim un robot de bucătărie, sau un blender pentru a prepara sosul. Amestecăm boabele de caju hidratate cu aproximativ 40 ml de apă. Trebuie să obținem o cremă fină foarte groasă. Adăugăm tofu, zeama de lămâie, muștar, turmeric și drojdie inactivă și amestecăm din nou până se omogenizeamă. Gustăm și verificăm dacă mai trebuie sare.
5. Când cartofii sunt fierți îi strecurăm de apă și îi turnăm peste spanac, iar deasupra adăugăm sosul de caju. Amestecăm cu grijă și transferăm tot amestecul într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Feliem câteva roșii cherry și ornăm tarta. Dăm tava la cuptor (preîncălzit la 200 de grade) pentru aproximativ 40 de minute, sau până începe să se rumenească.
Încearcă și: