Vinete pane
O rețetă simplă și delicioasă de vinete pane ce pot fi însoțite de orice garnitură, sau o salată aromată este o alegere ideală pentru masa de prânz sau cină.
Combinația dintre textura cremoasă a vinetelor în interior și crusta lor crocantă la exterior creează un contrast deosebit și adaugă un plus de savoare și plăcere gustativă.
Este un preparat sărac în calorii care nu conține ulei sau gluten.
INGREDIENTE:
- o vânătă mare, sau 2 medii;
- 100 g făină de năut; *
- 1/2 linguriță sare neagră;
- 1 lingură drojdie inactivă; **
- 1 linguriță praf usturoi;
- 1/2 linguriță coriandru;
- fulgi de porumb;
- sare, piper.
* Cumpără făină de năut la cel mai bun preț de la Dr.Max.ro
**Cumpără drojdie inactivă de la Vegis.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Spălăm vinetele și le feliem. Crestăm cu un cuțit fiecare felie și o dăm cu un pic de sare, pe ambele părți.
2. Separat amestecăm făina de năut cu aproximativ 130 ml apă. Adăugăm condimentele: sarea neagră, drojdia inactivă, praful de usturoi, coriandru și piper. Lăsăm făina la hidratat minim 30 de minute. Amestecul de pane trebuie să fie asemănător cu cel de clătite.
3. Pe o farfurie intinsă punem fulgi de porumb și îi sfărâmăm cât mai bine.
4. Vom da fiecare felie de vânătă mai întâi prin amestecul de făină, iar apoi prin fulgii de porumb și le așezăm într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptor (preîncălzit la 190 de grade) pentru 20 – 25 de minute, sau până încep vinetele să se rumenească.
Poftă bună!
Încearcă și: