Cheesecake (tartă) cu zmeură

Simplu și ușor de pregătit, cu ingrediente accesibile, vă încurajez să încercați această delicioasă rețetă de cheesecake vegan cu zmeură. Cu o crustă crocantă și o cremă fină, această tartă se combină minunat cu zmeura aromată și dulce. Este un desert perfect de dulce, aromat și răcoritor. De asemenea este ideal pentru copii pentru că nu conține zahăr.
Iar în loc de zmeură puteți pune orice alte fructe aveți la îndemână.
INGREDIENTE:
Pentru Aluat:
- 250 g făină;
- 100 ml lapte vegetal rece;
- 50 ml ulei de cocos;
- 1 lingură esență de vanilie;
- 1/2 linguriță curcumă;
- un praf de sare.
Pentru Cremă:
- 360 g tofu natur;
- 3 banane coapte bine;
- 200 ml lapte de cocos (conservă);
- 50 g stafide;
- 30 g amidon.
+Zmeură
MOD DE PREPARARE:
1. Cernem făina și o amestecăm cu curcuma și praful de sare. Adăugăm laptele, esența și uleiul de cocos și amestecăm cu mâna până obținem un aluat nelipicios. Dăm aluatul la frigider pentru aproximativ 3o de minute.
2. Între timp preparăm crema amestecând tofu cu bananele cât mai coapte și laptele de cocos. Pentru a mixa cât mai bine putem folosi un robot de bucătărie sau un mixer vertical. Adăugăm amidonul și amestecăm din nou. La final punem și stafidele și amestecăm cu o lingură.
3. Am folosit am folosit o formă rotundă cu diametrul de 28 cm. Întindem o foaie rotundă pe blatul dat cu făină. O transferăm în forma roundă tapetată cu hârtie de copt și tăiem cu un cuțit marginile. Înțepăm cu o furculiță atuatul și dăm tava la cuptor (preîncălzit) la 180 g, pentru 5-7 minute.
4. Scoatem tava, adăugăm crema de tofu și nivelăm cu o spatulă. Dăm din nou tarta la cuptor pentru 10 minute.
5. Între timp am presărat un pic de făină peste zmeură și am amestecat-o ușor cu o lingură (presărăm făina pentru a-și păstra culoarea și forma). Ornăm tarta cu zmeură și pentru a-i da o notă dulce puenem deasupra un pic de sirop de agave sau ce îndulcitor preferați. O mai dăm la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, sau până începe să se rumenească.
Lăsăm tarta să se răcească și o servim cu drag. Pentru cel mai bun gust vă recomand să țineți cheesecake-ul minim o oră la frigider înainte de a o consuma.
Poftă bună!
Încearcă și:
Cheesecake cu căpșuni fără coacere