Vinete la cuptor cu piure de legume

Vinete la cuptor cu piure de legume

Vinete la cuptor cu piure de legume – un preparat foarte simplu, dar extraordinar de gustos.

Vinetele preparate în acest fel sunt o delicatesă plină de gust și arome. Cu miez moale și cremos, parfumate cu ierburi aromate și usturoi, vinetele coapte se potrivesc minunat cu piureul plin de arome naturale și hrănitoare.

Iar piure-ul de legume poate fi servit alături de orice fel principal. Este plin de vitamine și sărac în grăsimi. Dacă veți prepara acest piure pentru copii nu mai puneți nici unt și nici ulei. Este foarte bun și fără nici una din cele două, iar cei mici îl vor adora.

Din ingredientele de mai jos am preparat două porții:

 

INGREDIENTE:

  • 1 vânătă mare;
  • ulei de măsline – 1 lingură;
  • oțet balsamic – 1 lingură;
  • 1 cățel de usturoi;
  • oregano – 1/2 linguriță;
  • paprika – 1/2 linguriță;
  • pătrunjel – 1 lingură;
  • sare, piper.

 

  • 1 morcov;
  • 80 g bucățică de țelină;
  • 1 cartof dulce mic (aprox 150 g);
  • 3 cartofi medii albi;
  • o felie subțire de unt vegan, sau o linguriță de ulei de cocos;
  • sare.

 

MOD DE PREPARARE:

1. Spălăm vânăta, o uscăm și o tăiem felii. Ungem fiecare felie cu ulei de măsline pe ambele părți și presărăm deasupra un pic de sare. Punem feliile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptor (preîncălzit la 200 de grade) pentru 20 de minute.

2. Între timp preparăm dressingul amestecând restul de ingrediente din primul paragraf plus 2 linguri de apă. Folosim apă pentru că vinetele absorb foarte mult din dressingul pe care îl adăugăm și nu vrem să fie prea uleioase. Când încep să se rumenească feliile de vinete le scoatem din cuptor și le ungem cu dressingul pe care l-am preparat.

Vinete coapte cu usturoi

3. Pentru piure curățăm și spălăm legumele, le feliem și le punem la fiert în apă cu sare. Când sunt fierte strecurăm apa și le pisăm cu o ustensilă de piure sau le mixăm. Adăugăm o felie de unt vegan (eu am folosit Naturli), sau o linguriță de ulei de cocos și sare după gust. Dacă este prea gros mai punem câte puțin din apa în care au fiert și amestecăm din nou.

Poftă bună!

Vinete la cuptor cu piure de legume

 

 

Încearcă și:

Vinete pane

Vinete pane vegane

Dovlecei pane



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *