Plăcintă cu tofu cu chia

Poftiți la plăcinte!!!
Cum ne putem bucura mai bine de weekend decât cu o plăcintă gustoasă?
Se prepară ușor, este pe gustul tuturor și este și nutritivă. Vă garantez că va fi apreciată și savurată de întreaga familie. Este minunată de servit împreună cu un pahar de lapte de migdale.
Aluatul fraged și crocant poate fi umplut după pofte și gust cu orice fel de compoziție, de la mere cu scorțișoară, sau dovleac, sau miez de nucă.
Iată cum o preparăm:
INGREDIENTE:
Aluat:
- 500 g făină;
- 140 ml apă rece;
- 30 g unt vegan;
- 40 ml ulei cocos;
- 50 g zahăr (sau îndulcitorul preferat);
- 1/2 linguriță turmeric;
- coaja rasă de la o lămâie;
- 6 g praf de copt;
- un praf de sare.
Compoziție:
- 360 g tofu;
- 140 g iaurt vegan;
- 1 lingură amidon alimentar;
- 1 lingură chia*;
- 50 ml sirop de agave (sau îndulcitorul preferat);
- 1 lingură esență de portocale.
- Cumpără semințe chia la cel mai bun preț de pe Vegis.ro.
MOD DE PREPARARE:
1. Pentru compoziție amestecăm toate ingredientele cu ajutorul unui mixer vertical sau blender.
2. Pentru aluat amestecăm ingredientele solide: făina, praful de copt, turmericul și un praf de sare.
3. Separat amestecăm restul ingredientelor: untul vegan, uleiul de cocos (dacă nu aveți unt vegan îl puteți înlocui tot cu ulei de cocos), zahărul și coaja rasă de lămâie. Amestecăm aceste ingrediente cu un mixer până se uniformizează și le adăugăm peste amestecul solid. Turnăm și apa rece și frământăm aluatul. Când se formează un aluat sfărâmicios, ușor lipicios îl împărțim în două și întindem pe rând câte o foaie după forma pe care o veți folosi. Aluatul se întinde destul de greu, dar asta e din cauză că după coacere va fi foarte crocant. Eu am folosit o tavă cu dimensiuni 20×33.
4. Tapetăm tava cu hărtie de copt și punem prima foaie pe care o înțepăm cu o furculiță. Turnăm toată compoziția de tofu și o uniformizăm cu o spatulă, iar deasupra așezăm a doua foaie.
5. Dăm tava la cuptor (preîncălzit la 180 grade) pentru 30 minute, sau până când se rumenește frumos plăcinta. O lăsăm să se răcească bine și apoi o tăiem și o servim cu drag!
Încearcă și:
Poale-n brâu cu tofu și stafide
Plăcintă vegană cu tofu și stafide