Musaca de cartofi cu spanac și fasole
Musaca de cartofi cu spanac, fasole și sos alb de migdale, o mâncare absolut delicioasă, versatilă și sățioasă.
Cremoasă și aromată în interior și crocantă la exterior, musacaua este un preparat ce poate fi savurat la orice prânz sau cină. În ciuda faptului că durează un pic mai mult față de o mâncare obisnuită, gradul de dificultate este redus, iar rezultatul merită.
Acest preparat savuros este apreciat în întreaga lume pentru textura sa cremoasă, aromele bogate și capacității sale de a fi personalizată în funcție de preferințele individuale și ingredientele disponibile.
Iată cum o preparăm:
INGREDIENTE:
- 750 g cartofi;
- 200 g fasole fierte*;
- 200 g spanac;
- 2 cepe uscate mari;
- 4 căței de usturoi;
- 100 g migdale**;
- 1 lingură muștar;
- 1 lingură zeamă de lămâie;
- 1/2 linguriță coriandru;
- sare, piper.
* Cumpără fasolela cel mai bun preț de pe Vegis.ro
** Cumpără migdale de pe MinuneaNaturii.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Curățăm cartofii de coajă, îi spălăm și îi tăiem felii cât mai subțiri.
2. Curățăm și tocăm mărunt cepele și usturoiul și le călim cu două linguri de ulei de măsline. Când ceapa s-a înmuiat adăugăm spanacul spălat și tocat, fasolele fierte, coriandru, sare și piper după gust. Acoperim cu un capac și lăsăm legumele să se înăbușe la foc mic.
3. Acoperim migdalele cu apă caldă, punem 1/2 linguriță sare și le lăsăm la hidratat minim 30 de minute. Apoi le curățăm de coajă și le spălăm. Amestecăm migdalele curățate cu 200 ml apă, zeamă de lămâie, muștar și sare și le dăm la blender până obținem un sos fin și omogen.
4. Ungem o tavă cu ulei de măsline și punem un strat de felii de cartofi, deasupra un strat de spanac cu fasole, acoperim cu sos de migdale și repetăm cu ce a mai rămas. Peste stratul de cartofi putem pune puțină sare. Am pus în total patru straturi de cartofi. Am preferat să pun mai puțină compoziție pe mai multe straturi pentru a se amesteca gusturile bine.
5. Acoperim tava și o dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, 30 min. După care scoatem capacul, dăm cuptorul la 180 de grade și mai lăsăm 10-15 min să se rumenească uniform.
Poftă bună!
Încearcă și:
Musaca de cartofi cu ciuperci și linte
Musaca de cartofi cu soia boabe