Biscuiți fragezi cu ovăz

Biscuiți fragezi de ovăz – sunt o delicioasă și reconfortantă gustare preparată ușor, cu ingrediente simple și naturale. Iar dacă doriți puteți adăuga semințe, fulgi de ciocolată, sau cacao.
Rezultatul final este o prăjitură moale în interior, dar cu o crustă exterioară ușor crocantă, care emană un parfum îmbietor în timpul coacerii. Biscuiții de ovăz de casă sunt apreciați pentru gustul lor echilibrat între dulceața naturală a ovăzului și aroma de portocală. Acești biscuiți sunt o alegere perfectă pentru momentele de răsfăț sau pentru a însoți o cană de ceai sau lapte vegetal în compania celor dragi.
Din ingredientele de mai jos au ieșit 32 de biscuiți. Iată cum îi preparăm:
INGREDIENTE:
- 250 g făină de grâu;
- 250 g făină de ovăz (fulgi de ovăz);
- 260 ml apă rece;
- 50 g unt de arahide*;
- 20 g ulei de cocos;
- 50 g zahăr;
- 1 linguriță turmeric**;
- coaja rasă de la o portocală;
- 6 g praf de copt;
- un praf de sare.
* Cumpără unt de arahide la cel mai bun preț de pe Vegis.ro
** Cumpără turmeric e la Vegis.ro
MOD DE PREPARARE:
1.Amestecăm toate ingredientele solide: făina de grâu, făina de ovăz (o obțin dând la râșniță 250 g de fulgi de ovăz), zahărul, turmericul, praful de copt și un praf de sare.
2. Separat amestecăm restul ingredientelor: untul de arahide, uleiul de cocos, coaja rasă de portocală (sau o lingură de esență) și apa rece (de la frigider).
3. Turnăm amestecul lichid peste cel solid și amestecăm mai întți cu o lingură apoi cu mâna până obținem un aluat pufos și sfărâmicios. Acoperim aluatul și îl dăm la frigider 30-60 min.
4. Scoatem aluatul și îl întindem cu un sucitor. Decupăm biscuiții folosind o formă rotundă și îi înțepăm cu o furculiță.
5. Transferăm biscuiții pe tava tapetată cu hârtie de copt și îi dăm la cuptor (preîncălzit la 180 g) pentru aproximativ 6 minute.
Îi lăsăm să se răcească și îi servim cu drag!
Încearcă și: