Budincă de chia cu biscuiți și ciocolată

Budincă de chia cu biscuiți și ciocolată

Oricând vrei să faci un desert rapid dar nutritiv budinca de chia este o idee minunată. Este absolut delicioasă,  bogată în nutrienți și ușor de pregătit. Ingredientul de bază în budinca de chia sunt semințele de chia, care au proprietatea de a absorbi lichidul și de a forma o textură gelatinoasă. Mai departe o amestecăm cu fructele preferate și gata desartul, atât de simplu.

Semințele de chia sunt ideale atât pentru copii, cât și pentru adulți. Sunt bogate în fibre, acizi grași omega-3, proteine și antioxidanți, făcând din această gustare o opțiune sănătoasă.

Din amestecul de mai jos putem obține 2 deserturi mari de 250 g fiecare, sau 4 a câte 125 fiecare. Iată cum le preparăm:

 

INGREDIENTE:

  • 60 g chia*;
  • 20 g goji** (sau alte fructe confiate sau proaspete);
  • 15 g stafide;
  • 360 ml lapte vegetal;
  • 70 g biscuiți;
  • 50 g ciocolată amăruie;
  • 2 lingurițe sirop de agave (sau ce îndulcitor preferați).

 

* Cumpără chia la cel mai bun preț de pe Vegis.ro

** Cumpără goji de pe MinuneaNaturii.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Punem semințele de chia în 160 ml lapte, amestecăm cu o lingură și le lăsăm la înmuiat 30-60 min. Trebuie să se umfle, iar amestecul să se facă gros, ca de budincă.

2. După acest timp adăugăm goji, stafide și siropul de agave. Amestecăm foarte bine și împărțim amestecul în două.

3. Rupem biscuiții și îi punem la înmuiat în 150 ml laptele. După care îi amestecăm cu un mixer vertical până obținem o cremă omogenă. Dacă este prea groasă mai putem adăuga un pic de lapte. Turnăm crema de biscuiți peste prima jumătate de amestec de chia și amestecăm bine.

4. Topim ciocolata la abur, o punem într-un castron, iar castronul îl punem într-o oală cu apă fierbinte. Adăugăm aprox 50 ml de lapte și amestecăm până obținem o cremă fină. Din crema de ciocolată punem departe 4 linguri, iar restul o turnăm peste a doua jumătate de mestec de chia și amestecăm bine. În acest moment putem gusta cele două amestecuri să vedem dacă în funcție de îndulcitorul folosit sunt pe gustul nostru.

5. Folosim două forme mari (250 ml) sau patru mai mici în care împărțim egal cele două amestecuri de budincă. Deasupra acoperim cu ciocolata pe care al lăsat-o deoparte și decorăm cu goji, nuci, caju, migdale, stafide.

Lăsăm budincile cam o oră la frigider iar apoi le putem servi cu drag!

Desert sanatos pentru copii

Budinca de chia cu ciocolata

 

 

 

Încearcă și:

Budincă de chia cu căpșuni

Budincă de fructe cu chia

Budinca cu chia, ovaz și fructe

 

 

 

 

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *