Humus cu țelină și morcov

Mereu am fost de părere că nu vom avea niciodată prea multe rețete de humus. Vezi aici toate rețetele de Humus și află care este preferata ta.
Și de ce să ne limităm când năutul este atât de bun și nutritiv încât îl putem combina cu absolut orice. Și atunci vă întreb … ce poate fi rău dacă îl combină cu țelină și morcov crude? Absolut nimic, obținem un deliciu nutritiv, plin de vitamine și minerale, o mâncare sățioasă și foarte gustoasă.
INGREDIENTE:
- 200 g năut fiert*;
- 2 morcovi + încă unul de decor;
- cam 80 g de țelină;
- 1 cățel de usturoi;
- 2 linguri de tahini;
- 2 linguri zeamă de lămâie;
- 1 lingură ulei de măsline;
- un vârf de cuțit de chimion;
- sare, piper.
* Cumpără năut la cel mai bun preț de pe MinuneaNaturii.ro sau DrMax.ro.
MOD DE PREPARARE:
1. Năutul trebuie să fie fiert (se lasă la înmuiat peste noapte, dimineața schimbăm apa și îl punem la fiert. Pe măsură ce fierbe trebuie să îndepărtăm spuma. Când e gata, scurgem apa și îl lăsăm să se răcească). Eu fierg câte 1 kg de năut, îl separ în punguțe și îl congelez. Astfel e mult mai ușor să gătim năut cât de des vrem fără să pierdem timp de fiecare dată cu fierberea îndelungată.
2. Punem în robotul de bucătărie toate ingredientele și amestecăm. Pentru a subția pasta punem puțină apă (pentru a evita să punem mai mult ulei decât este necesar) și amestecăm din nou până obținem o cremă omogenă, cât mai fină.
3. Asezonăm humusul cu un morcov dat prin răzătoare și un strop de ulei de măsline. Pentru că îmi plac humusurile cât mai colorate am mai presărat deasupra puțin sumac și semințe de susan.
Poftă bună!
Încearcă și: