Cornuri cu tofu

Cornuri cu tofu

Rețetă simplă de cornuri pufoase cu tofu – sunt ideale fie că vrem să le luăm la pachet într-o excursie, sau să le dăm celor mici la școală, sau să le savurăm pur și simplu. De altfel, le putem umple cu orice avem poftă de la ciocolată, dulceață sau budincă.

Sunt atât de pufoase și gustoase că nu o să îți vină să crezi că nu sunt cumpărate de la vreo patiserie, ci preparate în bucătăria ta. Iar cei care le vor gusta nu se vor mai sătura de ele.

Cel mai important ingredient pentru această rețetă este făina care trebuie să fie una calitativă, măcinată fin. Când făina este de calitate superioară, aluatul iese foarte aerat și mai pufos. Este mai elastic, se întinde mai ușor și reține mai multe bule de aer în timpul procesului de frământare și dospire.

Eu am găsit  făina de la Moara Vâlcelele de care pot spune că sunt foarte încântată. Toate aluaturile îmi cresc absolut minunat și formează cele mai frumoase și gustoase pâini, prăjituri, plăcinte și azi cornuri.

 

INGREDIENTE:

 • 300 ml lapte vegetal;
 • 8 g drojdie uscată;
 • 1 lingură zahăr;
 • 500 g făină;
 • 1/2 linguriță turmeric;
 • un praf de sare;
 • 30 ml ulei de cocos;
 • 100 g migdale crude;
 • 360 g tofu natur;
 • 50 g stafide;
 • 1 lingură esență de vanilie.

*Cumpără turmeric la cel mai bun preț de pe Vegis.ro

** Cumpără ulei de cocos de pe MinuneaNaturii.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru a face aluatul vom amesteca mai întâi laptele călduț cu drojdia și o lingură de zahăr. Acoperim și lăsăm drojdia să se activeze 10 minute. Apoi adăugăm făina pe care o trecem prin sită pentru a o aera, turmericul (pentru culoarea galbenă) și un praf de sare. Amestecăm mai întâi cu o lingură, apoi cu mâna până se încorporează toată făina. Adăugăm uleiul de cocos și continuăm să frământăm până obținem un aluat pufos și nelipicios. Îl acoperim și îl lăsăm deoparte 40 de minute.

Aluat pufos

2. În acest timp preparăm crema de tofu: spălăm migdalele și le acoperim cu apă caldă pentru aproximativ 30 de minute. Apoi le curățăm de pieliță, adăugăm 130 ml de apă și le dăm la blender până obținem o smântână fină și cremoasă. Adăugăm și esența de vanilie și stafidele și blenduim din nou. Adăugăm și brânza de tofu și amestecăm din nou până obținem o textură omogenă, fină. Puteți gusta crema și dacă considerați că nu este destul de dulce să mai adăugați din îndulcitorul preferat. Iar dacă doriți mai puteți pune și stafide întregi în compoziție.

3. Scoatem aluatul pe blatul dat cu un pic de făină și îl împărțim în 12 părți egale pe care le mai lăsăm să crească cam 15 minute.

Aluat de post

4. Luam câte o bilă de aluat și cu ajutorul unui sucitor întindem o foaie ovală cât mai subțire. Într-un capăt punem cremă de tofu, iar în celălalt capăt crestăm aluatul cu o roată specială sau cu un cuțit. Îmbrăcăm compoziția de tofu întorcând aluatul peste ea și apăsăm cu degetele bine sigilând dintr-un capăt în altul. Apoi rulăm cornul până la capăt și îl rotunjim. Procedăm la fel cu toate bilele de aluat până le terminăm. Așezăm cornurile unul câte unul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le lăsăm să crească 10 minute. Dăm tava la cuptor (preîncălzit la 190 de grade) și le lăsăm 30 de minute, sau până încep să se rumenească.

Poftă bună!

 

Reteta de cornuri pas cu pas

Cornuri vegane pas cu pas

Cornuri de post pas cu pas

Cornuri cu tofu vegane/ de post

 

 

Cornuri pufoase cu tofu

Cornuri vegane pufoase

Cornuri pufoase de post

 

 

 

 

Încearcă și:

Cornuri cu ciocolată

Cornuri de post

Plăcintă cu tofu și chia

Placinta cu branza veganaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *