Fursecuri fragede cu mere
Fursecuri cu mere – sunt mici prăjituri delicioase, cu o textură fragedă și crocantă, îmbogățite cu aroma dulce și proaspătă a merelor. Acestea sunt preparate prin încorporarea bucăților de mere proaspete în aluatul de fursecuri, care este apoi copt până devin aurii și delicioase. Rezultatul este o gustare minunată, perfectă pentru a însoți o ceașcă de ceai sau lapte vegeral cald. Aceste fursecuri sunt o combinație perfectă de arome de toamnă și dulceață, cu o notă ușoară de scorțișoară care completează perfect gustul delicios al merelor.
INGREDIENTE:
- 1 banană;
- 50 g unt de arahide;
- 20 g sirop de arțar (sau ce îndulcitor preferați);
- 350 g făină;
- 180 ml lapte vegetal;
- 1/2 linguriță turmeric;
- praf de copt – 1 linguriță;
- 1 lingură esență de vanilie;
- 1/2 linguriță scorțișoară;
- un praf de sare;
- 2 mere.
MOD DE PREPARARE:
1. Sfărâmăm o banană coaptă bine și o amestecăm cu untul de arahide și siropul de arțar. Turnăm deasupra laptele și esența de vanilie și amestecăm foarte bine cu mixerul.
2. Adăugăm făina trecută prin sită, turmericul pentru culoare, scorțișoara și un praf de sare și amestecăm.
3. Curățăm merele de coajă și le tăiem cuburi cât mai mici. Le adăugăm peste aluat și amestecăm din nou.
4. Luam câte o lingură din aluatul format și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava cu fursecuri cu mere la cuptor (preîncălzit la 180 grade) pentru 25-30 de minute.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: