Un altfel de humus

Un altfel de humus, diferit față de rețetele originale atât ca și ingrediente cât și ca textură și gust. Este o cremă de humus foarte fină și foarte gustoasă. Iar la gust seamănă cu o salată de năut cu ou și cu ușoare arome orientale.
Vezi și alte rețete de humus.
Este ideală de mâncat pur și simplu cu pâine sau lipii, sau de servit ca și aperitiv pe felii de ardei gras. Iată cum o preparăm:
INGREDIENTE:
- 200 g năut fiert*;
- 2 linguri tahini;
- 1 morcov;
- 100 g țelină;
- 1 ceapă;
- 1 cățel de usturoi;
- chimion – 1/2 linguriță;
- 1 lingură zeamă de lămâie;
- sare, piper.
* Cumpără năut la cel mai bun preț de pe MinuneaNaturii.ro sau DrMax.ro.
MOD DE PREPARARE:
1. Curățăm de coajă morcovul, țelina, ceapa și cățelul de usturoi, le tăiem în patru pe toate și le punem la fiert în apă cu sare.
2. Între timp dăm la blender 100 g de năut cu tahini, 1 lingură de ulei de măsline și zeama de lămâie.
3. Adăugăm și legumele fierte, chimionul, sare și piper după gust și amestecăm bine. Transferăm amestecul într-un castron și adăugăm și restul de năut pe care l-am pisat înainte cu o furculiță, trebuie doar să se sfărâme.
Asezonăm cu pătrunjel verde, sumac și un strop de ulei de măsline.
Poftă bună!