Vafe din făină de năut

Vafe din făină de năut

Vafe din făină de năut – ai nevoie de un aparat de vafe și de doar câteva ingrediente pentru a prepara rapid și simplu niște vafe delicioase pe care poți pune orice pastă tartinabilă vrei. Se pot servi în loc de pâine sau le putem decupa în bucăți mai mici pe care să întindem o cremă tartinabilă și să le ornăm cu legume tăiate mărunt sau măsline fără sâmburi și obținem niște aperitive ingenioase, foarte gustoase.

De altfel, făina de năut este bogată în fibre și proteine și nu conține gluten. Mai exact 100g de făină de năut are 350 de calorii, 20g de proteine și 10g de fibre. De asemenea, acest tip de făină conține și un mix de nutrienți esențiali pentru organism: 4mg de fier, 150mg de magneziu, 2,5g de zinc, 1,6g de niacină și 400mcg de acid folic.

Deci pe lângă un aperitiv delicios, ne alegem și cu unul nutritiv. Din ingredientele de mai jos ies 6-8 vafe, în funcție de cât de groase vreți să le faceți. Iată cum îl preparăm:

 

INGREDIENTE:

  • 100 g făină de năut*;
  • 1/2 linguriță sare neagră (opțional);
  • 1/2 linguriță turmeric** (pentru culoare);
  • 1 lingură drojdie inactivă***;
  • 1 lingură ulei de măsline;
  • 1/2 linguriță oregano;
  • 1/2 linguriță praf de copt.

* Cumpără Făină de năut la cel mai bun preț de la DrMax.ro

** Cumpără turmeric de la Vegis.ro

*** Cumpără drojdie inactivă de la ViațaVerdeViu.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecăm toate ingredientele și turnăm deasupra aproximativ 300 ml apă minerală, amestecăm energic și lăsăm deoparte pentru minim 30 de minute. Dacă doriți mai puteți adăuga semințe de orice fel, sau măsline tocate mărunt. Trebuie să obținem un aluat similar cu cel de clătite.

2. După acest timp pregătim aparatul de făcut vafe, îl dăm cu o picătură de ulei de măsline, îl lăsăm să se încălzească bine și luăm din amestec cu un polonic și formăm vafele. Diferența de culoare din prima poză este datorată turmericului. Cele din stanga sunt fără turmeric, iar cele din dreapta sunt cu turmeric.

Am servit vafele cu cremă de tofu gen Almette.

Poftă bună!

aperitive vegane/ de post

vafe din faina de naut

 

 

Rețete din aceași categorie:

Brioșe din făină de năut

Brioșe vegane

Bruschete din făină de năut cu morcov

 

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *