Dovlecei cu fasole și sos de busuioc

Dovlecei cu fasole și sos de busuioc

Dovlecei cu fasole și sos de busuioc – este o reteta din legume foarte gustoasă, perfectă atât pentru prânz, cât și pentru cină. Se prepară rapid, este delicioasă și cu siguranță va fi îndrăgită de întreaga familie.

 

INGREDIENTE:

  • 1 ceapă uscată;
  • 3 căței de usturoi;
  • un dovlecel;
  • 300 de grame fasole fierte*;
  • 100 g năut fiert**;
  • 6-7 roșii cherry;
  • 20 g frunze de busuioc (sau 3 lingurițe de pesto);
  • sare, piper.

* Cumpără fasolela cel mai bun preț de pe  Vegis.ro

** Cumpără năut de pe MinuneaNaturii.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Curățăm ceapa și o tocăm mărunt împreună cu doi căței de usturoi. Le punem într-o tigaie împreună cu o lingură de ulei de măsline și le călim câteva minute.

2. Adăugăm și dovlecelul curățat de coajă și tăiat cubulețe, fasolele fierte, roșiile feliate, sare și piper, punem o ceașcă de apă și lăsăm să fiarbă acoperit cu un capac.

3. Boabele de năut le dăm la blender împreună cu  frunzele de busuioc, un cățel de usturoi și 40-50 ml apă. Sosul format îl turnăm peste fasole. Gustăm să potrivim gustul de sare și mai lăsăm să fiarbă până scade apa.

Poftă bună!

Dovlecei cu fasole si busuioc

 

 

Încearcă și alte rețete cu dovlecei:

Rulouri de dovlecei cu tofu în sos de roșii

Retete cu dovlecei

Dovlecei pane

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *