Mic dejun rapid și gustos cu banană, avocado și ovăz

Mic dejun rapid și gustos cu banană, avocado și ovăz

Un terci este o idee delicioasă oricând ești pe fugă dimineața sau nu mai știi ce să mai mănânci. Este plic de vitamine, minerale și fibre, este natural, sățios și conține puține calorii. Unde mai pui că se prepară ușor și îl poți consuma chiar pe drum spre muncă.

Acest mic dejun cu banană, avocado și ovăz este printre cele mai gustoase și simple variante de mic dejun pe care îl putem prepara. Copiii îl adoră pentru că este dulce de la banană, chiar dacă nu conține nici o formă de îndulcitor. Iar adulții îl preferă pentru cât de nutritiv este.

 

INGREDIENTE:

  • 80 g ovăz,
  • 120 ml lapte vegetal,
  • 1 banană,
  • 1/2  avocado,
  • Opțional: semințe de in, chia, susan, goji, etc.

 

MOD DE PREPARARE:

1. Adăugăm în blender ovăzul, banana mărunțită, 1/2 avocado și laptele și amestecăm. Eu am folosit lapte de caju, dar puteți pune orice lapte doriți.

2. Opțional punem și câte o linguriță de semințe de in, chia, susan și o lingură de goji pentru un plus de fibre și nutrienți. Amestecăm din nou și servim. Dacă doriți să iasă mai lichid, ca un smoothie, mai adăugați lapte în funcție de consistența dorită. Îl lăsăm să se odihnească 10-15 minute pentru a se activa mai bine nutrienții, apoi îl servim cu drag.

Poftă bună!

Terci cu babana, avocado si ovaz

 

 

 

Încearcă și:

Cereale integrale cu lapte și matcha

Terci de ovăz cu fructeLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *