Supă cremă de usturoi

Supă cremă de usturoi

Supă cremă de usturoi – o delicioasă și extraordinar de aromată supă, cu o textură cremoasă și fină.

O rețetă simplă, rapidă, cu ingrediente la îndemâna oricui.

Nu este deloc așa cum vă așteptați, picantă de la cantitatea mare de usturoi. Usturoiul gătit își pierde din iuțeală, în schimb oferă o savoare și un gust foarte bun supei.

Iar crutoanele completează perfect gustul și sunt foarte simplu de făcut. Eu de obicei le pregătesc și le bag la cuptor după ce pun legumele la fiert. Astfel, sunt gata odată cu supa.

De asemenea, poți încerca și alte tipuri de Supe cremă.

 

INGREDIENTE:

  • 3 cartofi mari;
  • 1 felie de țelină (cam 150 g);
  • 4-5 căpățâni de usturoi (cam 150 g de căței curățați);
  • smântână de caju din 70 g de boabe (vezi rețeta aici);
  • 2 linguri zeamă de lămâie;
  • 1 linguriță rasă cimbru;
  • 1 lingură ulei de măsline;
  • sare și piper.

Pentru crutoane (vezi rețeta aici):

  • 3 felii de pâine;
  • ulei de măsline;
  • busuioc usccat;
  • usturoi praf;
  • sare.

 

MOD DE PREPARARE:

1. Curățăm și tăiem cuburi cartofii și țelina, curățăm și cățeii de usturoi și le punem pe toate la fiert în apă (cât să acopere legumele) cu sare.

2. Când au fiert legumele adăugăm zeama de lămâie, cimbru, uleiul de măsline și mai lăsăm câteva minute să fiarbă la foc mic.

3. Stingem focul și cu ajutorul unui mixer vertical pentru a omogeniza amestecul până când obțineți textura de supă cremă.

4. Pentru a face smântâna: punem boabele de caju hidratate (4 ore, sau 30 min în apă opărită) într-un blender și adăugăm zeamă de lămâie după gust, sare, drojdie inactivă (opțional) și apă (aprox. 100 ml sau până obținem consistența dorită) și mixăm foarte bine.

5. Adăugăm smântâna în supă și amestecăm, gustăm și potrivim de sare și piper. Dacă supa e prea groasă mai adăugăm câte un pic de apă.

6. Pentru crutoane: tăiem câteva felii de pâine cubulețe mici, cam 3 – 4 felii/ la 2 porții. Punem cubulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le stropim cu un pic de ulei de măsline, usturoi granulat, busuioc, oregano și sare. Le amestecăm să ajungă uleiul și condimentele peste tot și le dăm la cuptor (preîncălzit la 160 g) pentru 15 minute. Le amestecăm și le mai lăsăm 10 minute, sau până încep să se rumenească.

Poftă bună!

Supa crema de usturoi

 

 

Încearcă și

Supă cremă de roșii

Supă cremă de dovlecei cu alune

Supa crema de dovlecei cu alune



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *