Suc de ghimbir cu citrice, pentru sistemul imunitar

Suc de ghimbir cu citrice, pentru sistemul imunitar

Suc de ghimbir cu citrice, pentru sistemul imunitar și nu numai – este un suc extraordinar de benefic pentru întreg organismul. Noi obișnuim să îl consumăm cu precădere toamnă – iarnă – primăvară pentru că întărește foarte mult sistemul imunitar pentru a lupta cu diferitele forme de răceli și viroze.

De asemenea, are efect diuretic care contribuie la arderea grăsimilor și detoxifiant și are o mulțime de alte beneficii pentru sănătatea noastră și a familiei noastre.

 

Citricele sunt bogate în vitamine și minerale și au proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antibacteriene. Conținutul ridicat de vitamina C al acestor fructe, alături de importantele rezerve de potasiu și de fibre, oferă beneficii pentru întreg organismul. În plus, ne ajută să slăbim, datorită conținutului de colagen întârzie îmbătrânirea și poate reduce acneea, sunt benefice pentru sănătatea inimii, ajută la detoxifierea organismului, hidratează și ajută organismul să absoarbă nutrienții din alte alimente.

Rădăcina de ghimbir este considerată o plantă medicinală datorită numeroaselor beneficii pe care le are pentru sănătate. Este  o sursa importantă de vitaminele B3 si B6, fier, potasiu, vitamina C, magneziu, fosfor, zinc, folat, riboflavina si niacina. Iar printre principalele beneficii, ghimbirul sprijină digestia, reduce greața, combate virozele, are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante remarcabile, reduce stresul oxidativ, ajută la slăbit, reglează glicemia, tratează indigestia, previne și vindecă infecțiile, susține funcțiile cerebrale și reduce riscul de apariție a cancerului.

Siropul de arțar este unul dintre cei mai recomandați îndulcitori naturali din comerț. Conține 24 de antioxidanți și este bogat în minerale precum zincul și manganul. Are acțiune antiinflamatoare, reduce stresul oxidativ, întărește sistemul imunitar, reduce inflamația, prevenind și ajutând la tratarea unor afecțiuni precum artrita, sau a bolile de inimă. De asemenea, siropul de arțar poate ajuta la reducerea inflamației în mucoasa gastro-intestinală și afecțiunile inflamatorii ale intestinului.

Turmericul este recunoscut pentru beneficiile sale antiinflamatoare, antitumorale si antioxidante. Astfel, consumul de turmeric reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare, previne și contribuie la tratarea Alzheimer, îmbunătățește funcția hepatică, ameliorează depresia, previne cancerul, reduce inflamațiile din organism, poate preveni diabetul, protejează corpul de radicalii liberi și îmbunătățește sănătatea pielii.

 

INGREDIENTE:

  • 5 lămâi;
  • 2 portocale sau o grefă;
  • 25 g rădăcină de ghimbir;
  • 30 g sirop de arțar;
  • 20 g turmeric.

 

MOD DE PREPARARE:

1. Stoarcem lămâile și portocalele și turnăm sucul într-un blender.

2. Adăugăm rădăcina de ghimbir curățată de coajă și dată prin răzătoarea mică, siropul de arțar și turmericul. Amestecăm foarte bine.

Servim câte 50 – 100 ml de suc pe zi simplu sau combinat cu apă. Pentru cei care au diverse afecțiuni la stomac se recomandă consumul doar cu apă și doar după masă.

Remedii pentru răceala

Suc de lamaie cu ghimbir

 

 

 

Vezi și:

Ce vitamine luam din fructe

Semințele și importanța lor în alimentația zilnicăLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *