Clătite pufoase

Clătite pufoase

Cel mai simplu desert sunt cu siguranță clătitele. Le preparăm imediat, în orice parte a zilei și de fiecare dată ies delicioase.

Iată o variantă declătite vegane/ de post super pufoase și fragede.

 

INGREDIENTE:

  • 300 g făină;
  • 100 g griș;
  • 400 ml apă sau lapte vegetal;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • 1 linguriță drojdie uscată;
  • 1/2 linguriță turmeric;
  • 1 lingură ulei;
  • 1 lingură esență (după preferință);
  • un praf de sare.

 

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecăm ingredientele solide: făina, grișul, drojdia, praful de copt, turmericul și sarea.

2. Adăugăm și ingredientele lichide: apa, uleiul și esența și amestecăm foarte bine cu un mixer. Acoperim și lăsăm aluatul să se odihnească 30-40 min.

3. Încingem tigaia foarte bine. Puteți verifica ținând palma deasupra tigăii, este suficient de încinsă în momentul în care simțiți căldura puternică în palmă. Punem foarte puțin ulei și îl întindem cu o pensulă pe toată suprafața.  Punem din nou tigaia pe foc și o lăsăm câteva secunde până se strânge uleiul în mijloc.

4. Turnăm câte un polonic din compoziția de clătite și o întindem pe toată suprafața tigăii. Coacem clătita pe ambele părți. Procedăm la fel până terminăm compoziția. Nu mai punem ulei decât dacă se prind clătitele de tigaie. Dacă folosiți o tigaie antiaderentă nu va mai fi nevoie. Vom ține clătitele acoperite până le servim pentru a rămâne fragede.

5. Umplem clătitele cu dulceață, ciocolată sau fructe.

Poftă bună!

Clatite vegane

 

 

Încearcă și:

Clătite mic dejun

 

Clătite vegane pufoase

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *