Prăjitură cu tofu și căpșuni fără coacere

Prăjitură cu tofu și căpșuni fără coacere

Prăjitură cu tofu și căpșuni fără coacere – un desert ușor și cremos, perfect pentru orice ocazie.

Această rețetă simplă, fără coacere, este perfectă pentru zilele călduroase de vară când îți dorești ceva dulce, dar nu vrei să folosești cuptorul.

Cu o textură fină și un gust răcoritor, această prăjitură combină delicatețea cremei de tofu cu aroma căpșunilor, oferind o experiență culinară deosebită. Urmează pașii simpli de mai jos pentru a prepara acest desert delicios care va încânta pe oricine o va gusta. Perfectă pentru a fi savurată după o masă copioasă sau ca o gustare dulce în orice moment al zilei!

 

 

INGREDIENTE:

  • 300 g lapte vegetal*;
  • 40 g amidon;
  • 30 g cocos;
  • 53 g unt vegan**;
  • 1 lingură esență vanilie;
  • 2 cuburi de tofu nature (360 g);
  • 2 linguri sirop de agave ***(sau ce îndulcitor preferați);
  • biscuiți;
  • căpșuni.

* * Cumpără lapte de cocos la cel mai bun preț de pe Vegis.ro

** Cumpără unt vegan Naturli de pe MinuneaNaturii.ro

*** Cumpără Sirop de agave la cel mai bun preț de pe MinuneaNaturii.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Într-o cratiță, amestecăm laptele vegetal cu amidonul alimentar și punem pe foc mic. Amestecăm des pentru a evita lipirea, până când compoziția se îngroașă ca o cremă. Luăm crema de pe foc și adăugăm untul vegan, esența și siropul de agave.

2. Separat, blenduim tofu împreună cu 20-30 ml de apă sau lapte vegetal. Adăugăm crema de tofu obținută peste budinca de lapte și amestecăm bine.

3. Folosim o formă de 20 cm x 20 cm. Întindem un strat subțire de cremă de tofu. Trecem biscuiții prin lapte cald și îi așezăm unul lângă altul. Deasupra, întindem un strat de cremă, apoi un strat de felii de căpșuni (sau alte fructe la alegere) și repetăm până terminăm crema. Mie mi-au ieșit trei straturi. Acoperim forma și o dăm la frigider pentru minim 2-3 ore, după care o putem servi.

Poftă bună!

Prajitura cu biscuiti

Prajitura fara coacere

Prajitura de post

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *