Chiftele din broccoli, fasole și ovăz

Chiftele din broccoli, fasole și ovăz

Chiftele din broccoli, fasole și ovăz gătite la cuptor –  o rețetă simplă, sănătoasă și foarte gustoasă, care se prepară rapid, cu ingrediente la îndemâna oricui. Sunt sărace în grăsimi și nu conțin gluten.

Chifteluțele sățioase și nutritive sunt o opțiune excelentă pentru a adăuga mai multe legume în dieta ta zilnică, fiind bogate în fibre, proteine ​​și nutrienți esențiali. Acestea sunt perfecte atât ca fel principal al unei mese, cât și ca gustare.

Broccoli este o legumă foarte nutritivă, bogată în vitaminele A, C și K, precum și în minerale importante cum ar fi calciul, fierul și potasiul. Consumul regulat de broccoli poate contribui la menținerea sănătății oaselor, a sistemului imunitar și a sănătății inimii.

Încearcă și alte rețete cu broccoli de pe Pofte alese.

 

INGREDIENTE:

  • 450 g broccoli;
  • 250 g fasole fierte*;
  • pătrunjel verde;
  • 1/2 ceapă uscată;
  • 2 căței de usturoi;
  • 70 g ovăz;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 1/2 linguriță cimbru uscat;
  • sare, piper.

* Cumpără fasolela cel mai bun preț de pe  Vegis.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Desfacem broccoli în buchețele mici, le spălăm și le punem în robotul de bucătărie. Adăugăm boabele de fasole fierte, o mână de pătrunjel verde, ceapa, usturoiul și uleiul de măsline, apoi amestecăm. Adăugăm ovăzul, cimbrul, sarea și piperul după gust și amestecăm din nou.

2. Formăm chiftele rotunde și le punem pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 190 de grade și le lăsăm să se rumenească timp de aproximativ 20 de minute, sau până când devin aurii.

Chiftele cu broccoli, fasole și ovăz

Chiftele vegane, de post

Rețete cu broccoli

Servim chiftelele de broccoli, fasole și ovăz alături de o garnitură pe care o preferăm sau o salată de legume proaspete.

Poftă bună!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *