Prăjitură rapidă cu ovăz și banane

Prăjitură rapidă cu ovăz și banane

Cea mai simplă prăjitură pe care o poți face este cea cu ovăz și banane. Ai nevoie de puține ingrediente, accesibile oricui și poți prepara o prăjitură rapidă, delicioasă și nutritivă. Nu conține zahăr, gluten sau lactoză, ceea ce o face ideală pentru diverse regimuri alimentare și pentru cei cu anumite intoleranțe alimentare.

Iată cum:

 

INGREDIENTE:

  • 3 banane coapte bine;
  • 50 ml ulei de cocos;
  • 60 g unt de arahide;
  • 120 g ovăz;
  • 150 ml lapte vegetal;
  • 1 linguri cacao;
  • 40 g nuci;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • 1 lingură esență de rom.

 

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecăm ovăzul cu laptele vegetal și îl lăsăm la hidratat 10 minute.

2. Separat, pasăm miezul bananelor cu o furculiță. Adăugăm uleiul de cocos, untul de arahide, esența de rom și amestecăm bine.

3. Apoi încorporăm restul ingredientelor: cacao, praful de copt, un praf de sare, nucile fărâmițate și amestecul de ovăz cu lapte. Opțional mai putem adăuga stafide, goji, sau fructe. Amestecăm foarte bine și turnăm compoziția într-o formă, pe care o punem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.

Lăsăm prăjitura să se răcească și apoi o servim cu drag!

Prajitura de post, vegana

Prajitura cu ovaz si banane

desert vegan, de post

 

 

 

Încearcă și:

Prăjitură de biscuiți cu fructe

prajitura cu ciocolata si biscuiti

Negresă cu fasole și ciocolată

Negresa vegana dietetica



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *