Prăjitură rapidă cu ovăz și banane
Cea mai simplă prăjitură pe care o poți face este cea cu ovăz și banane. Ai nevoie de puține ingrediente, accesibile oricui și poți prepara o prăjitură rapidă, delicioasă și nutritivă. Nu conține zahăr, gluten sau lactoză, ceea ce o face ideală pentru diverse regimuri alimentare și pentru cei cu anumite intoleranțe alimentare.
Iată cum:
INGREDIENTE:
- 3 banane coapte bine;
- 50 ml ulei de cocos;
- 60 g unt de arahide;
- 120 g ovăz;
- 150 ml lapte vegetal;
- 1 linguri cacao;
- 40 g nuci;
- 1 linguriță praf de copt;
- 1 lingură esență de rom.
MOD DE PREPARARE:
1. Amestecăm ovăzul cu laptele vegetal și îl lăsăm la hidratat 10 minute.
2. Separat, pasăm miezul bananelor cu o furculiță. Adăugăm uleiul de cocos, untul de arahide, esența de rom și amestecăm bine.
3. Apoi încorporăm restul ingredientelor: cacao, praful de copt, un praf de sare, nucile fărâmițate și amestecul de ovăz cu lapte. Opțional mai putem adăuga stafide, goji, sau fructe. Amestecăm foarte bine și turnăm compoziția într-o formă, pe care o punem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
Lăsăm prăjitura să se răcească și apoi o servim cu drag!
Încearcă și:
Prăjitură de biscuiți cu fructe