Chiftele de linte la cuptor
INGREDIENTE:
- 100 g linte *;
- 90 g făină de năut **;
- 2 căței de usturoi;
- 1 morcov;
- 1 cartof;
- 30 g țelină;
- 100 g griș;
- 2 linguri ulei de măsline;
- 1/2 linguriță cimbru uscat;
- sare, piper.
* Cumpără linte la cel mai bun preț de pe Vegis.ro
** Cumpără Făină de năut de la DrMax.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Fierbem lintea în apă cu sare. O strecurăm, o punem într-un bol mare și o zdrobim ușor cu o furculiță sau cu un mixer vertical. Adaugăm morcovul, cartoful și țelina răzuite, apoi le amestecăm bine.
2. Adăugăm usturoiul, cimbrul uscat, sare și piper după gust. Omogenizăm bine amestecul.
3. Făina de năut o acoperim cu apă, o amestecăm și o lăsăm 10-15 minute deoparte. Adăugăm grișul și făina de năut peste amestecul de chiftele, amestecând bine până obținem o compoziție omogenă și ușor de modelat.
4. Modelăm compoziția în chiftele de mărimea dorită, rotunde sau plate, după preferință. Preîncălzim cuptorul la 180°C. Așezăm chiftelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem timp de aproximativ 30 de minute.
Chiftelele sunt gata de servit alături de o salată proaspătă sau un sos preferat.
Poftă bună!
Încearcă și: