Chiftele de linte la cuptor

Chiftele de linte la cuptor

Chiftele de linte la cuptor, o opțiune delicioasă și sănătoasă, ideale pentru prânz sau cină. Sunt crocante la exterior și fragede la interior, iar combinația de legume și condimente le oferă un gust savuros. Ușor de preparat și bogate în proteine, chiftelele pot fi servite simple, alături de o salată sau un sos preferat, aducând un plus de savoare și echilibru oricărui meniu!

Vezi aici și alte rețete de chiftele.

 

 

 

INGREDIENTE:

  • 100 g linte *;
  • 90 g făină de năut **;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1 morcov;
  • 1 cartof;
  • 30 g țelină;
  • 100 g griș;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 1/2 linguriță cimbru uscat;
  • sare, piper.

* Cumpără linte la cel mai bun preț de pe Vegis.ro

** Cumpără Făină de năut  de la DrMax.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Fierbem lintea în apă cu sare. O strecurăm, o punem într-un bol mare și o zdrobim ușor cu o furculiță sau cu un mixer vertical. Adaugăm morcovul, cartoful și țelina răzuite, apoi le amestecăm bine.

2. Adăugăm usturoiul, cimbrul uscat, sare și piper după gust. Omogenizăm bine amestecul.

3.  Făina de năut o acoperim cu apă, o amestecăm și o lăsăm 10-15 minute deoparte. Adăugăm grișul și făina de năut peste amestecul de chiftele, amestecând bine până obținem o compoziție omogenă și ușor de modelat.

4. Modelăm compoziția în chiftele de mărimea dorită, rotunde sau plate, după preferință. Preîncălzim cuptorul la 180°C. Așezăm chiftelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem timp de aproximativ 30 de minute.

Chiftelele sunt gata de servit alături de o salată proaspătă sau un sos preferat.

Poftă bună!

 

Retete vegane/ de post

Chiftele de linte cu faina de naut

 

 

Încearcă și:

Chiftele de mazăre și spanac

Chiftele din soia boabe cu orez roșu



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *