Banana bread

Când avem câteva banane prea coapte pe care nu vrem să le irosim, banana bread devine soluția perfectă – simplă, delicioasă și incredibil de parfumată . Rețeta pe care v-o propunem este o variantă mai sănătoasă, fără zahăr adăugat, cu ulei de cocos, unt de arahide și lapte vegetal – ideală pentru un mic dejun hrănitor sau o gustare care să-ți aducă zâmbetul pe buze. Cu un strop de scorțișoară și nuci crocante, prăjitura aceasta devine rapid preferata întregii familii!
INGREDIENTE:
- 3 banane mari sau 4 mai mici coapte;
- 50 g ulei cocos*;
- 20 g unt de arahide**;
- 75 g lapte vegetal;
- 210 g făină;
- 30 g miez de nucă;
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu;
- 1 lingură oțet;
- esență de vanilie;
- scorțișoară.
* Cumpără ulei de cocos la cel mai bun preț de pe Vegis.ro
** Cumpără unt de arahide de pe MinuneaNaturii.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Pisăm 3 din cele 4 banane cu o furculiță, până obținem un piure fin. Adăugăm peste ele uleiul de cocos topit și răcit, untul de arahide, laptele vegetal, oțetul și o lingură de esența de vanilie. Amestecăm totul cu grijă. Banana bread iese foarte puțin dulce, dacă o preferați mai dulce puteți adăuga o lingură de sirop de arțar sau agave.
2. Într-un alt bol, amestecăm făina, bicarbonatul de sodiu, 1/2 linguriță de scorțișoară și un praf de sare.
3. Turnăm amestecul solid peste cel lichid și omogenizăm compoziția fără să mixăm excesiv. La final, adăugăm miezul de nucă sfărâmat și-l încorporăm ușor.
4. Turnăm aluatul în tavă și îl nivelăm frumos. Tăiem pe lung a patra banană și o punem deasupra compoziției. Coacem banana bread-ul timp de aproximativ 30 de minute sau până se rumenește deasupra și trece testul cu scobitoarea.
Lăsăm să se răcească și servim cu drag!
Poftă bună!
Încearcă și:
Chec cu portocale și ciocolată