Supă cremă de mazăre

Supă cremă de mazăre

Supă cremă de mazăre

Supele cremă sunt rețete rapide, care nu necesită multe ingrediente. Trebuie doar să pui legumele la fiert, să le dai la blender și ai o mâncare foarte gustoasă. Sunt o variantă foarte bună pentru masa de prânz sau cină. Le poți servi cu crutoane sau cu pâine de casă.

Supa de mazăre are o textură cremoasă și o culoare verde apetisantă, iar aroma de pătrunjel proaspăt îi completează perfect gustul.

Mazărea este o legumă care este bine să nu lipsească din alimentația noastră pentru că are foarte multe beneficii pentru sănătate. Are un conținut mare de fibre, vitamine și minerale, este o sursă bună de proteine și nu are deloc colesterol. Practic este un castron de sănătate!

 

INGREDIENTE:

  • 450 g mazăre
  • o ceapă
  • un morcov
  • un cartof mare
  • 3 căței de usturoi
  • pătrunjel verde
  • sare, piper

 

 MOD DE PREPARARE:

1. Ceapa o curățăm și o tocăm mărunt. O punem într-o cratiță cu puțin ulei și o călim 2 min la foc mic. Curățăm și cartoful și morcovul, le tăiem în 6-8 bucăți și le punem peste ceapă. Acoperim cu apă caldă, adăugăm sare, punem un capac și le lăsăm să fiarbă.

2. Când sunt aproape fierte punem și mazărea și lăsăm să dea în clocot la foc mediu. Verificăm dacă au fiert toate legumele, scurgem apa (dar nu o aruncăm). Dăm deoparte cam o mână de mazăre pe care o vom pune la final.

3. Punem și cățeii de usturoi peste legume, piper și dăm la blender amestecul. Adăugăm câte puțin din zeama rămasă la fiert până ajunge la consistența dorită.

4. Verificăm dacă mai trebuie sare, adăugăm și  restul de mazăre și o mână de pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

Eu am servit-o cu crutoane din aluat. Mi-a rămas de la tarta cu spanac o mână de aluat, am făcut suluri subțiri și le-am tăiat cam de 1 cm. Le-am dat printr0un amestec de usturoi pisat și faină și le-am pus la cuptor 20 min la 180 g.

 

 

 

Încearcă și:

Supă cremă de dovlecei cu mazăre și crutoane din năut copt

Supa cremă de ciuperci!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *