Curry de năut

Curry de năut

Rețeta de curry trebuie să fie foarte aromată și gustoasă, să fie ușor de preparat pentru a o putea face în orice zi a săptămânii fără să pierdem mult timp și să aibă o textură cremoasă specifică unui sos. Acestea sunt principalele caracteristici pe care trebuie să le aibă un curry, mai departe fiecare alege ce ingrediente vrea să conțină.

Secretul pentru un curry delicios stă cu siguranță în condimente. Fără acestea nu vom obține mai mult de o mâncărică.

Iată cum preparăm un curry autentic de năut:

 

INGREDIENTE:

  • 1 ceapă uscată;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 4 roșii coapte;
  • 400 g năut fiert;
  • 200 g lapte cocos (din conservă);
  • 1-2 linguri suc de lămâie;
  • 1 linguriță paprika;
  • 1 linguriță turmeric;
  • 1/2 linguriță chimion;
  • sare, piper.

 

MOD DE PREPARARE:

1.Curățăm și tocăm ceapa și cățeii de usturoi și îi călim cu o lingură de ulei. Când începe ceapa să se înmoaie adăugăm roșiile tocate cuburi și condimentele: paprika, turmeric, chimion, sare și piper și mai lăsăm să fiarbă la foc mic până sunt gătite roșiile.

2. Dăm deoparte tigaia și transferă amestecul de ceapă într-un blender, sau folosim un mixer vertical pentru a transforma legumele într-o pastă fină.

3. Turnăm pasta de legume înapoi în tigaie, adăugăm laptele de cocos, sucul de lămâie de lămâie și amestecăm. Punem și boabel de năut fiert și mai lăsăm să fiarbă 10-15 minute la foc mic pentru a-și amesteca aromele. Oprim focul și presărăm pătrunjel verde tocat mărunt.

Poftă bună!

Retete vegane/ de post cu naut

Curry vegan de naut

 

 

 

Încearcă și:

Curry de linte cu broccoli

Curry de linte

Curry de conopidă cu linte roșie

Mancare de conopida cu linte



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *