Urechi de lemn cu tofu și legume

Urechi de lemn cu tofu și legume în stil asiatic, stir fry dulce-picant.
O mâncare rapidă, ușor de preparat, dar foarte gustoasă. Dacă îndrăgiți mâncărurile chinezești, aceste combinații de gusturi sarat-dulce-picant, cu siguranță o să vă placă și această rețetă. Legumele aromate, viu colorate se potrivesc de minune cu urechile de lemn ușor crocante și cubulețele de tofu. Toate sunt însiropate într-un sos dulce-picant cu arome puternice de miez de nucă, ghimbir și sos de soia.
Din ingredientele de mai jos ies două porții:
INGREDIENTE:
- 180 g urechi de lemn
- 200 g tofu
- 1/2 ardei roșu
- 1/2 ardei galben
- 1 morcov
- ghimbir
- jalapeno
- 2-3 linguri sos de soia
- 1 linguriță amidon de porumb
- 1 lingură de îndulcitor
- miezul de la 3 nuci
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
1. Spălăm foarte bine urechile de lemn, le curățăm îndepărtând capătul tulpinelor și le punem la fiert pentru 15-20 min.
2. Încingem într-o tigaie întinsă o lingură de ulei de susan (sau de măsline) în care vom căli ghimbirul curățat și dat prin răzătoare (cam 2 cm de ghimbir) împreună cu 2-3 felii de jalapeno tocate foarte mărunt. Adăugăm legumele tocate feliate, acoperim cu un capac și lăsăm să se înnăbușe. După câteva minute punem și brânza tofu tocată cuburi.
3. Când sunt gata urechile de lemn le strecurăm de apă și le adăugăm peste legume. Punem și miezul de nucă tocat cu un cuțit, acoperim cu o ceașcă de apă și lăsăm să fiarbă în continuare.
4. Când apa a scăzut aproape de tot vom pune sosul de soia, îndulcitorul, amidonul, sare și piper. Amestecăm câteva minute până se leagă amidonul și se formează ca un sos.
Poftă bună!
Dacă v-a plăcut rețeta Urechi de lemn cu tofu și legume, încercați și:
Ciuperci Kung Pao cu garnitură de orez
Tăiței chinezești cu urechi de lemn